Rulada de pui simpla

Rulada de pui simpla este o rețetă clasică și versatilă, apreciată pentru gustul său delicios și pentru modul său simplu de preparare. Această mâncare este perfectă pentru cinele în familie sau pentru a impresiona invitații la ocazii speciale.

Ce este rulada de pui simpla?

Rulada de pui simpla este un fel de mâncare preparat din piept de pui bătut subțire, umplut cu diverse ingrediente și apoi rulat și copt sau prăjit. Acest preparat poate fi umplut cu diferite combinații de ingrediente, precum legume, brânză, sau chiar carne.

Cum se prepară rulada de pui simpla?

Pentru a pregăti o rulada de pui simpla, începeți cu pieptul de pui, pe care îl bateți ușor cu un ciocan de carne pentru a-l subția. Apoi, alegeți umplutura dorită, cum ar fi spanacul și brânza, și așezați-o uniform pe pieptul de pui. Rulați apoi pieptul de pui strâns, fixându-l cu scobitori, și gătiți-l în cuptor până când este frumos aurit și gata de servit.

Ingrediente pentru rulada de pui simpla:

 • 2 piepturi de pui
 • 100g spanac proaspăt
 • 100g brânză mozzarella
 • Sare și piper
 • Oțet balsamic (opțional)

Mod de preparare:

 1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt.
 2. Bateți piepturile de pui cu un ciocan de carne pentru a le subția.
 3. Așezați frunzele de spanac și felii de brânză mozzarella pe fiecare piept de pui.
 4. Rulați strâns fiecare piept de pui și fixați-l cu scobitori.
 5. Așezați ruladele de pui în tava de copt și condimentați-le cu sare și piper după gust.
 6. Coaceți în cuptor timp de 25-30 de minute sau până când puiul este gătit complet și aurit.
 7. Serviți rulada de pui simpla caldă, cu o garnitură de legume sau o salată proaspătă. Puteți adăuga și o linguriță de oțet balsamic pentru un gust intens și rafinat.

Variații ale ruladei de pui simpla

Rulada de pui simpla poate fi adaptată în funcție de preferințele individuale și de ingredientele disponibile. În loc de spanac și brânză mozzarella, puteți folosi alte legume și brânzeturi, cum ar fi ciuperci, roșii uscate sau brânză feta. De asemenea, puteți încerca să condimentați umplutura cu ierburi și mirodenii pentru a adăuga mai multă profunzime de gust.

Rulada de pui simpla este o opțiune versatilă și delicioasă pentru o masă sănătoasă și satisfăcătoare. Cu ingrediente simple și un proces simplu de preparare, această rețetă este potrivită pentru oricine dorește să gătească ceva rapid și gustos. Experimentați cu diferite umpluturi și condimente pentru a crea propriile variante de ruladă de pui și bucurați-vă de rezultatele savuroase!

Beneficiile consumului de ruladă de pui simplă

Rulada de pui simplă nu doar că este delicioasă, ci și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără:

Beneficii Descriere
Surse bogate de proteine Pieptul de pui este o excelentă sursă de proteine slabe, esențiale pentru menținerea și dezvoltarea musculaturii.
Redusă în grăsimi Comparativ cu alte tipuri de carne, pieptul de pui are conținut scăzut de grăsimi, ceea ce îl face o opțiune sănătoasă pentru cei care urmăresc o dietă echilibrată.
Bogată în nutrienți Rulada de pui simplă furnizează o gamă variată de nutrienți esențiali, precum fier, zinc și vitaminele B.
Ușor de digerat Datorită texturii sale moi și a digestibilității ridicate, rulada de pui simplă este potrivită pentru cei cu sensibilități digestive sau pentru persoanele în vârstă.

Întrebări frecvente despre rulada de pui simplă

1. Este rulada de pui simplă potrivită pentru o dietă sănătoasă?

Da, rulada de pui simplă poate fi parte a unei diete sănătoase, în special atunci când este gătită fără adaos excesiv de grăsimi și este asociată cu o varietate de legume și verdeață proaspătă.

2. Pot înlocui pieptul de pui cu alt tip de carne?

Desigur, puteți experimenta cu diverse tipuri de carne, cum ar fi curcanul sau peștele alb, pentru a obține variante noi și interesante ale ruladei.

3. Cum pot adapta rețeta pentru a fi mai sănătoasă?

Puteți opta pentru opțiuni mai sărace în grăsimi, cum ar fi folosirea brânzei cu conținut scăzut de grăsimi și a legumelor proaspete sau fierte la abur ca umplutură.


Vezi și:

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu