Piept de pui cu pesmet

Pieptul de pui cu pesmet este o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru o cină rapidă și sănătoasă. Combinația dintre gustul suculent al pieptului de pui și crusta crocantă de pesmet este irezistibilă pentru oricine. Această rețetă simplă poate fi preparată în mai multe moduri și poate fi adaptată în funcție de preferințele individuale.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara pieptul de pui cu pesmet, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 2 piepturi de pui fără os și fără piele
 • 1 ou bătut
 • 1 cană de pesmet
 • 1/2 cană de făină
 • Sare și piper, după gust
 • Condimente opționale (cum ar fi usturoi pudră, pudră de ceapă, paprika)
 • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru a pregăti pieptul de pui cu pesmet, urmați acești pași simpli:

 1. Începeți prin a pregăti pieptul de pui, îndepărtând orice grăsime sau resturi de piele. Tăiați fiecare piept în bucăți de dimensiuni potrivite pentru a fi ușor de mâncat.
 2. Într-un castron mic, bateți oul.
 3. În alt castron, amestecați pesmetul cu făina și condimentele dorite.
 4. Treceți fiecare bucată de piept de pui prin ou, apoi prin amestecul de pesmet, asigurându-vă că este bine acoperită pe toate părțile.
 5. Încingeți puțin ulei într-o tigaie mare sau într-o tigaie și prăjiți bucățile de piept de pui până devin aurii și crocante pe ambele părți și sunt gătite complet în interior.
 6. Scoateți bucățile de piept de pui din tigaie și așezați-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
 7. Serviți pieptul de pui cu pesmet cald, alături de garnituri sau sosuri preferate. Poate fi acompaniat de cartofi prăjiți, legume la grătar sau o salată proaspătă.

Variante și sugestii

Pieptul de pui cu pesmet poate fi adaptat în funcție de preferințele personale și de ingredientele disponibile. Puteți încerca diverse condimente și arome pentru a adăuga un plus de savoare, precum usturoiul pudră, ierburi aromatice sau fulgi de ardei iute. De asemenea, puteți folosi pesmet integral sau pesmet condimentat pentru a obține o crustă mai bogată în arome.

Dacă doriți să faceți o versiune mai sănătoasă a acestei rețete, puteți folosi pesmet integral și puteți prăji pieptul de pui într-o tigaie antiaderentă fără adăugarea de ulei sau puteți opta pentru a-l coace la cuptor în loc să-l prăjiți.

Concluzie

Pieptul de pui cu pesmet este o opțiune excelentă pentru o cină rapidă și delicioasă. Cu puține ingrediente și efort minim, puteți pregăti un fel de mâncare satisfăcător și plin de gust care va fi apreciat de întreaga familie. Experimentați cu diferite condimente și tehnici de gătire pentru a obține rezultate variate și savuroase.

Rețete alternative pentru pesmet

În loc să folosiți pesmetul clasic, puteți încerca și alte tipuri de pesmet pentru a adăuga o notă interesantă și savuroasă preparatului dvs. De exemplu, pesmetul integral sau pesmetul condimentat pot oferi o varietate de arome și texturi. De asemenea, puteți experimenta cu pesmetul din pâine integrală sau pesmetul din cereale pentru a obține un gust nou și bogat.

Tipo de pesmet Arome disponibile
Pesmet integral Arome naturale, rustică
Pesmet condimentat Condimente variate: usturoi, ceapă, paprika
Pesmet din pâine integrală Gust bogat, textură crocantă
Pesmet din cereale Arome subtile, textură ușor crocantă

Moduri alternative de gătire

În loc să prăjiți pieptul de pui în ulei, puteți încerca și alte metode de gătire pentru a obține un rezultat mai sănătos și mai puțin gras. De exemplu, puteți coace pieptul de pui în cuptor după ce l-ați trecut prin ou și pesmet, pentru a obține o crustă crocantă și aurie. De asemenea, puteți încerca să gătiți pieptul de pui la grătar pentru a adăuga un gust afumat și a reduce conținutul de grăsimi.


Vezi și:

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu