Piept de pui cu cartofi la cuptor

Cu o aroma irezistibila si o textura suculenta, pieptul de pui cu cartofi la cuptor este un preparat clasic care incanta papilele gustative ale intregii familii. Aceasta reteta simpla, dar delicioasa, este perfecta pentru o cina rapida sau pentru a impresiona invitatii la o masa festiva.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara pieptul de pui cu cartofi la cuptor, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 piepturi de pui
  • 6 cartofi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de paprika
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru a pregati aceasta delicioasa reteta de piept de pui cu cartofi la cuptor, urmati acesti pasi simpli:

Pasul 1: Preincalziti cuptorul

Setati cuptorul la 200 de grade Celsius pentru a-l preincalzi.

Pasul 2: Pregatiti ingredientele

Curatati si taiati cartofii in cuburi potrivite. Puneti-i intr-un castron mare si adaugati uleiul de masline, usturoiul pisat, cimbrul, paprika, sare si piper. Amestecati bine pentru a se impregna toate aromele.

Pasul 3: Pregatiti pieptul de pui

Spalati pieptul de pui si taiati-l in bucati potrivite. Adaugati-l peste cartofii pregatiti anterior si amestecati pentru a se acoperi uniform cu condimentele.

Pasul 4: Gatiti la cuptor

Asezati amestecul de pui si cartofi intr-o tava de copt si introduceti-o in cuptorul preincalzit. Gatiti timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand pieptul de pui este rumenit si cartofii sunt fragezi.

Pasul 5: Serviti

Scoateti tava din cuptor si serviti pieptul de pui cu cartofi la cuptor cald, alaturi de o salata proaspata sau legume la gratar. Pofta buna!

Variante si recomandari

Pentru a adauga mai multa savoare, puteti presara deasupra preparatului patrunjel proaspat tocat sau branza rasa. De asemenea, puteti experimenta cu diferite condimente sau legume pentru a va personaliza reteta in functie de preferintele dumneavoastra.

Întrebări Frecvente

Care sunt alte legume potrivite pentru a fi adăugate la această rețetă?

Puteți utiliza diverse legume precum morcovi, dovlecei sau ardei pentru a diversifica gustul și aportul nutritiv al preparatului.

Ingrediente Cantitate
Piept de pui 4 bucăți
Cartofi 6 bucăți
Ulei de măsline 2 linguri
Usturoi 4 căței
Cimbru uscat 1 linguriță
Paprika 1 linguriță
Sare și piper După gust

Modificări și Sugestii

Pentru a intensifica aroma, puteți înlocui uleiul de măsline cu unt topit sau ulei de cocos.


Vezi și:

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu