Frigăruie din piept de pui

Frigăruiul din piept de pui este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru orice masă, fiind preferat atât de adulți, cât și de copii. Cu o combinație perfectă de arome și texturi, frigăruiul din piept de pui poate fi preparat în diverse moduri și poate fi acompaniat de diferite sosuri și garnituri.

Ingrediente

Pentru a pregăti frigărui din piept de pui, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • Piept de pui tăiat cuburi
 • Legume proaspete (ardei, ceapă, ciuperci, roșii cherry etc.)
 • Usturoi
 • Ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, pătrunjel etc.)
 • Sosuri pentru marinată (opțional)
 • Sare și piper
 • Ață pentru frigărui

Mod de preparare

Pentru a pregăti frigăruiul din piept de pui, începe prin a tăia pieptul de pui în bucăți de dimensiuni potrivite și lasă-l la marinat într-o combinație de sosuri preferate sau doar cu sare, piper și ierburi aromatice pentru cel puțin o oră înainte de gătire.

Între timp, pregătește legumele, spală-le și taie-le cuburi de dimensiuni similare cu cele ale bucăților de piept de pui.

Asamblează frigăruiul alternând bucățile de piept de pui cu legumele pregătite și usturoiul, apoi asezonează-l cu sare și piper după gust.

Preîncălzește grătarul sau tigaia grill și gătește frigăruiul pe ambele părți până când carnea este fragedă și legumele sunt ușor rumenite.

Serveste frigăruiul din piept de pui cald, alături de diverse sosuri și garnituri la alegere.

Variante de servire

Frigăruiul din piept de pui poate fi servit simplu, ca atare, sau poate fi acompaniat de diverse garnituri și sosuri, cum ar fi orezul, cartofii la grătar, salatele proaspete sau sosuri de iaurt cu usturoi sau guacamole. De asemenea, poți experimenta cu diferite tipuri de legume și arome pentru a crea frigărui personalizate și inedite.

Frigăruiul din piept de pui este o opțiune versatilă și delicioasă pentru orice ocazie, de la grătarul din curte până la petrecerile în aer liber sau cinele cu familia și prietenii. Cu ingrediente simple și o pregătire rapidă, poți savura întotdeauna o masă gustoasă și sănătoasă cu aceste frigărui apetisante.

Beneficiile frigăruiului din piept de pui

Pe lângă gustul delicios, frigăruiul din piept de pui aduce și numeroase beneficii pentru sănătate:

Beneficii Descriere
Proteină de calitate Pieptul de pui este o sursă excelentă de proteine slabe, esențiale pentru menținerea masei musculare și pentru o bună sănătate generală.
Redus în grăsimi Comparativ cu alte părți ale puiului, pieptul este mai sărac în grăsimi saturate, făcându-l o opțiune ideală pentru cei care urmăresc să reducă aportul de grăsimi.
Bogat în nutrienți Conține o varietate de nutrienți esențiali precum fier, zinc și vitamina B, contribuind la funcționarea optimă a organismului.
Opțiune versatilă Puteți adapta rețeta frigăruiului în funcție de preferințele și necesitățile dvs. nutritive, adăugând sau eliminând anumite ingrediente în funcție de dorințe.

Întrebări Frecvente

 • 1. Pot folosi alte tipuri de carne în loc de piept de pui?
  Da, puteți înlocui pieptul de pui cu alte tipuri de carne, cum ar fi piept de curcan sau carne de vită, în funcție de preferințe.
 • 2. Care este timpul optim de marinare pentru frigărui?
  Timpul optim poate varia, dar în general este recomandat să lăsați carnea la marinat cel puțin o oră pentru a permite aromelor să pătrundă în carne.
 • 3. Pot folosi frigărui de lemn sau metal în loc de ață?
  Da, puteți utiliza și frigărui de lemn sau metal, însă asigurați-vă că sunt suficient de rezistente pentru a susține greutatea ingredientelor și pentru a nu se aprinde în timpul gătirii.


Vezi și:

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu