Drob de Pui cu Ciuperci

Cu o textură fină și un gust rafinat, drobul de pui cu ciuperci reprezintă un deliciu culinar apreciat de gurmanzi. Combinând aroma delicată a cărnii de pui cu savoarea inconfundabilă a ciupercilor, acest preparat este perfect pentru a aduce un strop de rafinament pe masa festivă sau în zilele obișnuite.

Originea și tradiția drobului de pui cu ciuperci

Drobul este un preparat tradițional românesc cu o istorie bogată. Inițial, drobul era preparat cu carne de miel sau de vită, însă în timp, rețeta s-a diversificat pentru a satisface preferințele gastronomice ale diferitelor regiuni și gusturi individuale. Adăugarea ciupercilor în compoziție a adus o notă distinctivă, îmbogățind gustul și textura preparatului.

Ingrediente necesare pentru drobul de pui cu ciuperci

Pentru a pregăti drobul de pui cu ciuperci aveți nevoie de:

 • Carne de pui mărunțită
 • Ciuperci proaspete sau conservate
 • Ouă
 • Ceapă
 • Usturoi
 • Pătrunjel proaspăt
 • Condimente: sare, piper, cimbru
 • Pâine înmuiată în lapte

Mod de preparare

Pentru a pregăti drobul de pui cu ciuperci, începeți prin a mărunți carnea de pui și ciupercile, apoi căliți-le împreună cu ceapa și usturoiul în ulei de măsline până când acestea devin moi și aurii. Adăugați condimentele după gust și lăsați compoziția să se răcească.

Într-un castron, amestecați ouăle bătute cu pâinea înmuiată în lapte și pătrunjelul tocat fin. Incorporați compoziția de pui și ciuperci în ouăle bătute și amestecați bine.

Transferați compoziția rezultată într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45-50 de minute sau până când drobul este copt și auriu la suprafață.

Moduri de servire și acompaniamente

Drobul de pui cu ciuperci poate fi servit atât cald, cât și rece. Se taie în felii și se poate garnisi cu diverse legume proaspete sau murate, iar pentru o prezentare spectaculoasă, se poate orna cu frunze de pătrunjel sau mărar.

Acompaniază drobul de pui cu ciuperci cu o salată proaspătă de sezon sau cu murături asortate. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga sosuri sau chutney-uri picante alături de drob.

Indiferent de ocazie, drobul de pui cu ciuperci se va dovedi a fi vedeta mesei, satisfăcând gusturile celor mai pretențioși invitați.

Variante de droburi tradiționale

Pe lângă drobul clasic de pui cu ciuperci, există și alte variante regionale ale acestui preparat în gastronomia românească. Printre acestea se numără:

Varianta Ingrediente principale Regiune
Drob de miel Carne de miel, ouă, ceapă, usturoi, mărar Transilvania
Drob de vită Carne de vită, ciuperci, ouă, usturoi, pătrunjel Muntenia
Drob de porc Carne de porc, ficat de porc, ouă, ceapă, usturoi Oltenia

Întrebări Frecvente

 • Care sunt cele mai potrivite ciuperci pentru drobul de pui?
 • Cât timp trebuie să fie copt drobul de pui cu ciuperci?
 • Se pot adăuga alte legume în compoziția drobului de pui cu ciuperci?


Vezi și:

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu