Suport Pui la Cuptor

Îți prezentăm un ghid detaliat despre cum să prepari suculentul și aromatul suport de pui la cuptor. Acest preparat clasic este perfect pentru o cină deosebită sau pentru a impresiona oaspeții la o masă festivă. Vom explora cele mai bune tehnici de gătire, ingrediente delicioase și sfaturi practice pentru a obține un rezultat perfect de fiecare dată.

Rețeta de Suport Pui la Cuptor

Pentru a pregăti suportul de pui la cuptor, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 suport de pui întreg
 • Usturoi
 • Cimbru proaspăt
 • Rozmarin
 • Sare și piper
 • Ulei de măsline

Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180°C. În timp ce cuptorul se încălzește, pregătește suportul de pui prin frecarea lui cu sare și piper proaspăt măcinat. Apoi, tăiați câteva felii de usturoi și introduceți-le sub pielea puiului, împreună cu frunzele de cimbru și rozmarin.

Într-o tavă pentru cuptor, adaugă un strop de ulei de măsline și așază suportul de pui. Pune tava în cuptor și lasă-l să se coacă timp de aproximativ 1 oră sau până când pielea devine crocantă și aurie, iar sucul din pui este clar atunci când este înțepat cu un cuțit.

Tehnici de Gătire Pentru un Suport Perfect

Pentru a obține cel mai bun suport de pui la cuptor, iată câteva sfaturi importante:

 • Folosește întotdeauna un suport de pui proaspăt pentru cele mai bune rezultate.
 • Asigură-te că pielea puiului este bine uscată înainte de a fi introdus în cuptor pentru a obține o crustă crocantă.
 • Adaugă aromele preferate sub pielea puiului pentru a intensifica gustul.
 • Lasă suportul de pui să se odihnească timp de câteva minute înainte de a-l felia și de a-l servi, pentru a permite sucului să se redistribuie în interior.

Variante și Înlocuitori

Dacă dorești să experimentezi, există multe variante și înlocuitori pentru suportul de pui clasic la cuptor. Poți adăuga legume proaspete în tavă pentru a completa aroma și aportul nutrițional al preparatului. De asemenea, poți încerca diferite condimente sau sosuri pentru a da un twist original rețetei.

Suportul de pui la cuptor este un preparat simplu, dar delicios, perfect pentru orice ocazie. Urmează această rețetă și sfaturile noastre pentru a obține un suport de pui suculent și aromat de fiecare dată. Experimentează cu aromele și ingredientele pentru a-ți personaliza preparatul și pentru a impresiona cu siguranță pe cei dragi.

Întrebări Frecvente

În timp ce te îndrepți spre a prepara suportul de pui la cuptor, este posibil să ai anumite întrebări frecvente. Iată câteva răspunsuri pentru a-ți facilita procesul:

Întrebare Răspuns
Cât timp trebuie să las puiul să se odihnească înainte de a-l felia? Este recomandat să lași suportul de pui să se odihnească timp de aproximativ 10-15 minute înainte de a-l felia. Acest lucru permite redistribuirea sucului în interior și menținerea cărnii suculente.
Cum pot ști când suportul de pui este gata? Un semn că suportul de pui este gata este atunci când pielea este crocantă și aurie, iar sucul din pui este clar atunci când este înțepat cu un cuțit. De asemenea, temperatura internă a cărnii ar trebui să atingă cel puțin 75°C.
Pot folosi alte ierburi și condimente în loc de cimbru și rozmarin? Sigur, poți experimenta cu diferite ierburi și condimente în funcție de preferințele tale. Sugerăm totuși să alegi arome care se completează bine cu carnea de pui pentru cele mai bune rezultate.

Modificări și Ajustări

Dacă dorești să faci modificări sau ajustări la rețeta de suport de pui la cuptor, există câteva aspecte de luat în considerare:

 • Înlocuirea uleiului de măsline cu unt sau unt clarificat poate adăuga o notă bogată de aromă la preparat.
 • Pentru un plus de prospețime, poți adăuga felii de lămâie sau portocală sub pielea puiului pentru a intensifica aromele.
 • Pentru un suport de pui mai iute, poți presăra puțină fulgi de ardei iute sau piper cayenne peste piele înainte de a-l coace.


Vezi și:

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu