nuggets de pui la cuptor

Știai că poți prepara delicioși nuggets de pui chiar la cuptor? Această rețetă simplă și sănătoasă este perfectă pentru cei care doresc să se bucure de gustul crocant al nuggets-urilor fără a folosi mult ulei pentru prăjire. Află cum să pregătești această gustare delicioasă și sănătoasă în confortul propriei tale bucătării.

Cum prepari nuggets de pui la cuptor?

Pentru a pregăti nuggets de pui la cuptor, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Piept de pui fără os și fără piele, tăiat în bucăți mici
  • Făină
  • Ouă
  • Pesmet
  • Condimente preferate (sare, piper, usturoi pudră, paprika etc.)

Pentru a începe, preîncălzește cuptorul la temperatura potrivită și pregătește o tavă de copt, acoperită cu hârtie de copt sau unt sau ulei pentru a nu lipi nuggets-urile. Într-un bol, amestecă făina cu condimentele preferate. În alt bol, bate ouăle. În al treilea bol, pune pesmetul.

Pasul următor constă în a trece fiecare bucată de pui întâi prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet, asigurându-te că fiecare bucată este bine acoperită. Așază bucățile de pui pe tava de copt pregătită, lăsând un spațiu între ele.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace nuggets-urile pentru aproximativ 15-20 de minute sau până când sunt aurii și crocante. Ai grijă să le întorci pe jumătatea timpului pentru a te asigura că se coc uniform.

Variante și sugestii

Pentru a adăuga o notă de prospețime și culoare, poți adăuga în compoziție verdețuri tocate fin sau chiar bucăți de legume, precum morcov sau dovlecel. De asemenea, poți încerca să înlocuiești pesmetul cu fulgi de porumb sau fulgi de cereale pentru un plus de crocant.

Servite alături de sosuri delicioase, precum sosul de roșii, sosul de iaurt cu usturoi sau sosul barbecue, nuggets-urile de pui la cuptor vor fi cu siguranță apreciate de întreaga familie.

Pregătește această rețetă simplă și savuroasă pentru a te bucura de gustul inconfundabil al nuggets-urilor de pui, fără a compromite sănătatea. Poftă bună!

Beneficiile preparării nuggets-urilor de pui la cuptor

Prepararea nuggets-urilor de pui la cuptor aduce mai multe beneficii pentru sănătate în comparație cu varianta prăjită:

Beneficii Explicație
Redusă cantitate de ulei Fiind coapte în cuptor, nuggets-urile necesită o cantitate mult mai mică de ulei sau grăsime, ceea ce le face o opțiune mai sănătoasă.
Textură crocantă Deși nu sunt prăjite, nuggets-urile la cuptor obțin o textură crocantă și plăcută, oferind senzația dorită de savoare și crocanță.
Consistență suculentă Cuptorul păstrează umiditatea în interiorul cărnii, astfel încât nuggets-urile de pui rămân suculente și moi pe interior, în timp ce capătă o crustă crocantă la exterior.

Întrebări Frecvente

Cum pot fi păstrate nuggets-urile de pui la cuptor pentru a fi consumate ulterior?

Pentru a păstra prospețimea și crocăntă nuggets-urilor de pui, este recomandat să le depozitezi într-un recipient ermetic în frigider. Poți reîncălzi ulterior în cuptor sau într-o tigaie încinsă pentru a le menține crocantețea.

Există alternative la pieptul de pui în rețeta de nuggets la cuptor?

Dacă dorești să încerci variante, poți folosi carne de curcan sau carne de pui tocată pentru a prepara nuggets-urile la cuptor. De asemenea, poți experimenta cu alternative vegetariene, folosind tofu sau seitan.


Vezi și:

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu