Ficat de pui la cuptor

Cu siguranță, ficatul de pui la cuptor reprezintă una dintre cele mai delicioase și sănătoase alegeri culinare pe care le puteți face. Această rețetă simplă și savuroasă poate fi pregătită cu ușurință în propriul cămin, oferindu-vă o explozie de arome și nutrienți.

Beneficiile ficatului de pui la cuptor

Ficatul de pui este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea noastră. Acest aliment conține fier, zinc, vitamina A, vitamina B și alte substanțe nutritive esențiale. Prin coacerea la cuptor, ficatul de pui păstrează toate aceste proprietăți nutritive, oferindu-vă o masă echilibrată și hrănitoare.

Rețeta de ficat de pui la cuptor

Pentru a pregăti un delicios ficat de pui la cuptor, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • Ficat de pui proaspăt
 • Usturoi
 • Ulei de măsline
 • Sare și piper
 • Verdețuri proaspete (opțional)

Mod de preparare:

 1. Spălați ficatul de pui sub apă rece și tăiați-l în bucăți potrivite.
 2. Pregătiți un amestec din ulei de măsline, usturoi pisat, sare și piper.
 3. Ungeți bucățile de ficat cu acest amestec și lăsați-le să se marineze pentru aproximativ 30 de minute.
 4. Preîncălziți cuptorul la temperatura potrivită.
 5. Așezați bucățile de ficat într-o tavă și introduceți-le în cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, până când devin aurii și fragede.
 6. Serviți ficatul de pui la cuptor cu garnitură de legume proaspete sau cu o salată verde, pentru o masă completă și echilibrată.

Ficatul de pui la cuptor este nu doar o opțiune gustată și delicioasă, ci și o alegere sănătoasă pentru întreaga familie. Prin urmare, nu ezitați să încercați această rețetă simplă și să vă bucurați de beneficiile nutritive pe care le oferă. Cu siguranță veți fi încântați de rezultatul final!

Întrebări Frecvente

Iată câteva întrebări comune despre ficatul de pui la cuptor și răspunsurile corespunzătoare:

Întrebare Răspuns
Care sunt beneficiile nutriționale ale ficatului de pui la cuptor? Ficatul de pui la cuptor este o sursă bogată de proteine, fier, zinc, vitaminele A și B, contribuind la o dietă sănătoasă și echilibrată.
Pot adăuga alte condimente sau ingrediente în rețeta de ficat de pui la cuptor? Sigur, puteți să vă adaptați rețeta după preferințele dvs. personale. Adăugarea de diverse condimente și verdețuri poate îmbogăți aroma și gustul preparatului.
Cât timp trebuie să marinez ficatul de pui înainte de a-l coace la cuptor? Este recomandat să lăsați bucățile de ficat să se marineze timp de aproximativ 30 de minute, pentru a permite aromelor să pătrundă în mod corespunzător și pentru a obține o textură mai fragedă după coacere.


Vezi și:

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu