Snitel de pui parizian

Cu gustul său inconfundabil și aroma îmbietoare, snitelul de pui parizian este un preparat clasic al bucătăriei românești care își găsește locul de cinste în meniurile multor restaurante și în casele gospodinelor pricepute.

Originea și evoluția rețetei

Snitelul de pui parizian are o istorie bogată și interesantă, avându-și rădăcinile în bucătăria austriacă. Se spune că acest preparat a fost adus în România în perioada interbelică, de către bucătarii care s-au format în școlile culinare din Viena și Budapesta.

Inițial, snitelul de pui parizian era preparat cu carne de vită sau de porc, însă în timp, rețeta a fost adaptată, iar puiul a devenit ingredientul principal. Astfel, s-a născut varianta modernă a acestui deliciu culinar.

Ingrediente și mod de preparare

Pentru a pregăti un snitel de pui parizian perfect, ai nevoie de câteva ingrediente simple și ușor de găsit:

  • Bucăți de piept de pui
  • Ouă
  • Făină
  • Pesmet
  • Sare și piper
  • Ulei pentru prăjit

Pentru început, bateți bucățile de piept de pui până devin subțiri și uniforme. Apoi, le sarezi și le piperezi după gust. Într-un bol, bateți ouăle, iar în altul pregătiți o farfurie cu făină și una cu pesmet. Treceti fiecare bucată de pui prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet, astfel încât să fie bine acoperită pe toate părțile.

Încingeți uleiul într-o tigaie și prăjiți snitelele de pui până devin aurii și crocante pe ambele părți. Nu uitați să le scurgeți de excesul de ulei pe un șervețel de hârtie înainte de a le servi.

Prezentare și servire

Snitelul de pui parizian poate fi servit alături de diverse garnituri sau salate, în funcție de preferințele fiecăruia. De la cartofi prăjiți sau piure de cartofi, până la legume la grătar sau o simplă salată verde, acest preparat se potrivește perfect în orice combinație.

Fiind un preparat versatil și apreciat de toată lumea, snitelul de pui parizian poate fi savurat la prânz sau la cină, alături de familie sau prieteni, într-o atmosferă relaxată și plăcută.

Variante și adaptări

În funcție de preferințele fiecăruia, snitelul de pui parizian poate fi adaptat și modificat în diverse feluri. De la adăugarea de condimente și ierburi aromatice în pesmet, până la combinarea cu sosuri speciale sau toppinguri inedite, există o mulțime de modalități de a-i da o notă personală acestui preparat tradițional.

Cu toate aceste variante și adaptări, snitelul de pui parizian rămâne unul dintre preparatele preferate ale românilor, datorită gustului său inconfundabil și simplității modului de preparare.

Beneficiile pentru sănătate

Snitelul de pui parizian nu numai că este delicios, dar poate fi și o opțiune relativ sănătoasă atunci când este pregătit corespunzător. Pieptul de pui este o sursă bună de proteine slabe și conține cantități mai mici de grăsimi saturate în comparație cu alte tipuri de carne. Prin prăjirea în ulei la foc mediu și scurgerea excesului de ulei, se poate reduce aportul de grăsimi, făcând acest preparat potrivit pentru cei care urmăresc o alimentație sănătoasă.

Întrebări Frecvente despre Snitelul de Pui Parizian:

Întrebare Răspuns
Care sunt alternativele la uleiul de prăjit? Puteți opta pentru alternative mai sănătoase la uleiul de prăjit, cum ar fi gătitul în cuptor sau folosirea unui spray de gătit pentru a reduce cantitatea de grăsime utilizată.
Snitelul de pui parizian poate fi o opțiune pentru cei care urmează o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați? Da, dacă renunțați la pesmet și înlocuiți făina cu o alternativă cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi făina de migdale sau făina de cocos, snitelul de pui parizian poate fi adaptat pentru a se potrivi unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați.


Vezi și:

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu