Descriere
Sirop din flori de salcam
Salcâmul, deși considerat o specie invazivă datorită faptului că se răspândește repede și spontan pe orice tip de teren, reușește să ne surprindă cu aroma florilor sale, care se recomandă a fi culese doar pe vreme însorită, din locuri curate, ferite de poluare.
Acest arbore este un adevărat ajutor al omului datorită multiplelor întrebuințări pe care le are.
Lemnul este întrebuințat în industria de prelucrare a lemnului pentru realizarea diferitelor obiecte de mobilier, florile au multiple întrebuințări în alimentație, în farmacia naturistă, dar și în industria cosmetică, scoarța este o bună sursă de tratare a unor afecțiuni.
Florile de salcâm cresc în ciorchine și sunt un adevărat izvor de sănătate, iar harnicele albine polenizează aceste flori, ofeindu-ne binecunoscuta miere de salcâm, ceea ce ne demonstrează că nu ar trebui ignorate.
Virtuțile florilor de salcâm sunt dintre cele mai variate.
Acestea sunt cunoscute pentru calitățile lor de a ajuta în tratarea afecțiunilor gastrice și duodenale, în atenuarea migrenelor, în cazul candidozelor, pentru tratarea insomniilor, a constipațiilor sau pentru ameliorarea tuselor.
Un mare hit la ora actuală în bucătărie este rețeta de tempura de flori de salcâm, îmbietoare prin combinația de texturi și arome deosebite sau dulceața din flori de salcam.
Florile de salcâm au multiple întrebuințări și în afara bucătăriei, ele sunt utilizate în realizarea produselor cosmetice sau a diferitelor tincturi. Sunt folosite, de asemenea, în realizarea unor parfumuri.
Recomandam consumul de sirop din flori de salcam diluat cu apa sau apa minerala.
Este, de asemenea, de mare ajutor în realizarea cocktail-urilor de sezon.
Relaxeaza-te, savurând gustul acestui sirop aromat și îmbietor și lasă-ne o recenzie.
Vă oferim o idee de a consuma sirop din flori de salcam într-un cocktail nonalcoolic sănătos și energizant
– 30 ml sirop din flori de salcam
-50 ml suc de pulpă de portocală
-gheață
-frunze de mentă
-un praf de scorțișoară
-apă plată sau apă minerală
Într-un pahar de 250 ml umplut cu gheață, se toarnă sirop din flori de salcam, sucul din pulpă de portocală și apa sau apa minerală în completare.
Se amestecă bine, apoi se asezonează cu frunze de mentă și cu o ploaie de praf de scorțișoară.
Ingrediente sirop din flori de salcam
Zahăr, apă, flori de salcâm 25%, lămâie.
Mod de preparare sirop din flori de salcam
1 parte sirop si 6 parti apa sau dupa gust.
- Produs natural dupa o rețetă tradițională din fructe culese de pe Valea Sebeșului și Marginimea Sibiului.
- Nu conține conservanți.
Te invitam sa ne urmaresti si sa ne sustii si pe pagina noastra de Facebook si Instagram.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.