Descriere
Sirop de soc cu lamaie
Socul este un copac străvechi, care a servit omului de-a lungul timpului atât în diverse afecțiuni medicale, cât și în perioadele lui de sănătate și vigoare.
În gospodărie, florile sunt cunoscute și utilizate pentru obținerea unei băuturi răcoritoare, foarte aromată și gustoasă numită socată.
Socului i se atribuie adesea virtuțile și calitățile unei adevărate enciclopedii medicale datorită faptului că este una dintre puținele plante de la care se recoltează și se utilizează în special florile, frunzele și fructele, dar și rădăcina și scoarța.
Astfel că, întreaga plantă, de la rădăcină până la flori și fructe, este utilizată pentru uz intern sau extern, aducându-ne numeroase beneficii atât din punct de vedere terapeutic, cât culinar.
Florile de soc pline de nectar, cu un aspect vizual extrem de frumos, sunt cunoscute pentru mirosul lor extrem de îmbietor și puternic.
Aceste flori aromate regăsite în zonele deluroase ale țării se pot culege în lunile mai – iunie.
Siropul care se obține din florile de soc este tonic și reconfortant.
Acesta poate fi servit diluat cu apă, apă minerală și apă cu gheață.
Vă oferim o idee de a consuma sirop de soc cu lamaie într-un cocktail nonalcoolic sănătos și energizant
– 30 ml sirop de soc cu lamaie
-50 ml suc de pulpă de portocală
-gheață
-frunze de mentă
-un praf de scorțișoară
-apă plată sau apă minerală
Într-un pahar de 250 ml umplut cu gheață, se toarnă sirop de soc cu lamaie, sucul din pulpă de portocală și apa sau apa minerală în completare.
Se amestecă bine, apoi se asezonează cu frunze de mentă și cu o ploaie de praf de scorțișoară.
Ingrediente sirop de soc cu lamaie
Flori de soc, lămâie, apă, zahăr.
Mod de preparare sirop de soc cu lamaie
1 parte sirop si 6 parti apa sau dupa gust.
Te invitam sa ne urmaresti si sa ne sustii si pe pagina noastra de Facebook si Instagram.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.