Descriere
Sirop de mure
Murele, delicatese dulci și extrem de aromate, nu lipsesc de pe masa nici unui iubitor de fructe de pădure datorită aportului substanțial de vitamina K, vitamina A, vitamina E si B.
Astfel că, pe lângă gustul îmbietor, murele sunt și o sursă importantă de vitamine și minerale naturale de care organismul nostru are atâta nevoie.
Acest fruct oferă organismului posibilitatea de a lupta împotriva îmbătrânirii și a bolilor neurologice, având un puternic efect antioxidant.
Murele ajută în păstrarea sănătății sistemului digestiv, având efect probiotic, ajută la scăderea în greutate, sunt un bun reglator al nivelului de colesterol, glicemie și insulină din organism.
Murele au efecte benefice asupra sănătății pielii, ajută la creșterea imunității organismului, sprijină sănătatea oaselor.
Murele cresc pe arbuști pitici și țepoși, mai ales în zona de nord a țării și pot fi culeși începând din luna iunie, până în luna septembrie.
În gospodarie, aroma murelor atât de apreciată în rândul iubitorilor de fructe de pădure face parte din diverse rețete de torturi, înghețate și siropuri și este companionul perfect alături de diferite preparate din carne.
Consumate ca atare sau sub formă de gem, dulceață sau sirop, murele, aceste fructe de pădure atât de versatile, nu ar trebui să lipsească de pe mesele noastre.
Siropul de mure poate fi consumat diluat în apă, apă minerală, opțional puteți adăuga gheată, lămâie sau mentă.
Aroma murelor completează cu succes gustul smoothie-urilor, al limonadelor sau poate fi folosit în diferite cocktailuri de sezon.
Vă invităm să serviți un pahar de suc din acest sirop de mure, apreciat atât pentru gust, cât și pentru aportul de nutrienți necesari unui început de zi perfect.
Vă oferim o idee de a consuma sirop de mure într-un cocktail nonalcoolic sănătos și energizant
– 30 ml sirop de mure
-50 ml suc de pulpă de portocală
-gheață
-frunze de mentă
-un praf de scorțișoară
-apă plată sau apă minerală
Într-un pahar de 250 ml umplut cu gheață, se toarnă sirop de mure, sucul din pulpă de portocală și apa sau apa minerală în completare.
Se amestecă bine, apoi se asezonează cu frunze de mentă și cu o ploaie de praf de scorțișoară.
Ingrediente sirop de mure
Zahăr, apă, extract apos de mure 12,3%.
Mod de preparare sirop de mure
1 parte sirop si 6 parti apa sau dupa gust.
- Produs natural dupa o rețetă tradițională din fructe culese de pe Valea Sebeșului și Marginimea Sibiului.
- Nu conține conservanți.
Te invitam sa ne urmaresti si sa ne sustii si pe pagina noastra de Facebook si Instagram.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.