Descriere
Sirop de merisoare
În România, merișorul este întâlnit în zonele înalte ale Munților Carpați, mai ales în Transilvania.
Este cunoscut faptul că zonele montane sunt unele dintre cele mai puțin poluate și că plantele pe care le găsim aici sunt principalele beneficiare ale aerului curat și ale unui sol natural.
Merișorul este un arbust stufos, cu o înălțime cuprinsă între 10 și 40 de centimetri și face parte din familia afinelor și a coacăzelor.
Este foarte rar întâlnit în zonele umbrite deoarece este adeptul pajiștilor alpine luminate puternic.
Merișorul înflorește spre sfârșitul lunii mai și are nevoie de patru luni ca fructele să ajungă la maturitate și să poată fi culese, doar ajunse la maturitate deplină, fructele sunt pregătite pentru consum sau preparare.
Acestea sunt cunoscute pentru multiplele beneficii pe care le conferă organismului, mai ales pentru efectele curative în ceea ce privește afecțiunile tractului urinar.
Apreciate pentru gustul dulce și acrișor fructele de merișor vin în sprijinul sănătății noastre cu o cantitate mare de antioxidanți, întărind imunitatea organismului nostru.
Merișoarele denumite și afinele roșii au un conținut ridicat de vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E sau vitamina A.
Merisoarele se numără printre fructele cu cel mai ridicat procent de antioxidanți ceea ce face din aceste fructe adevărate surse de hrană pentru întreținerea sănătății noastre.
Datorită faptului că aceste fructe au un gust mai puțin plăcut în stare crudă, se consumă mai rar ca atare, dar sunt foarte apreciate preparate în siropuri, sucuri, gemuri, dulceață sau confiate, combinate în smoothie-uri, cocktail-uri, sosuri sau diferite prăjituri.
Siropul de merișoare este gustos și aromat, acesta se consumă diluat cu apă sau apă minerală sau cu gheață.
O alternativă ideală este folosirea lui pentru îmbogățirea aromei limonadei.
Preparat împreună cu pulpa de fruct, siropul de merișoare este foarte potrivit folosit ca sos pentru diferite mâncăruri sau deserturi.
Vă oferim o idee de a consuma sirop de merisoare într-un cocktail nonalcoolic sănătos și energizant
– 30 ml sirop de merisoare
-50 ml suc de pulpă de portocală
-gheață
-frunze de mentă
-un praf de scorțișoară
-apă plată sau apă minerală
Într-un pahar de 250 ml umplut cu gheață, se toarnă sirop de merisoare, sucul din pulpă de portocală și apa sau apa minerală în completare.
Se amestecă bine, apoi se asezonează cu frunze de mentă și cu o ploaie de praf de scorțișoară.
Ingrediente sirop de merisoare
Merișoare, apă, zahăr.
Mod de preparare sirop de merisoare
1 parte sirop si 6 parti apa sau dupa gust.
Te invitam sa ne urmaresti si sa ne sustii si pe pagina noastra de Facebook si Instagram.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.